top of page

Työpaikan ensiapuvalmius on oikeus kaikille

Työpaikan ensiapuvalmiuden täytyy vastata sitä tasoa, jonka työpaikka asettaa työntekijöilleen. Jos työskentely tapahtuu vaarallisten aineiden ja suurten koneiden parissa, korostuu tarve ensiavun valmiuteen yhä enemmän. Jokainen työpaikka tavoittelee nollaa tapaturmaa, mutta se on kuitenkin vaikeaa. Siksi on tärkeää olla valmis vastaamaan tapaturmatilanteisiin heti.


Lainsäädäntö velvoittaa ensiapuun. Työterveyshuoltolaki ja työturvallisuuslaki säätävät ensiavun järjestämisestä ja ensiavusta. Työantajan velvollisuus on huolehtia työntekijöiden ja muiden työpaikalla olevien ensiavun järjestämisestä. Työntekijöille on myös annettava tarvittavat ohjeet toimista, joihin on ryhdyttävä tapaturman sattuessa.

Työpaikalla on oltava riittävä määrä ensiaputarvikkeita selkeissä ja helposti huomattavissa paikoissa. Yleisenä tavoitteena on, että vähintään viisi prosenttia työntekijöistä on saanut ensiapukoulutuksen kertauskoulutuksineen. Lisäksi erillinen tila voi olla tarpeen riippuen työpaikasta. Työnantajan on lisäksi nimettävä yksi tai useampi työntekijä ensiaputehtäviin sekä huolehdittava heidän koulutuksestaan ja varusteistaan.


Työterveyshuolto arvioi työpaikan tarvittavan ensiapuvalmiuden työpaikkaselvityksessä. Ensiapuvalmius voidaan tarvittaessa toteuttaa myös yhteistyössä väestönsuojelu- sekä pelastustoimen organisaatioiden edustajien kanssa.


Jokainen yritys on kuitenkin yksilö, ja sen tarpeet on täytettävä juuri oikein. Me Ensiapurilla olemme omistautuneet siihen, että yritys saa sille juuri oikeat ensiaputarvikkeet ja koulutuksen, jotta työpaikka on jokaiselle turvallinen. Kartoitamme työpaikan tarvittavan valmiuden ja hoidamme tarvikkeet sekä koulutuksen. Lisäksi tarjoamme ylläpitopalvelua, jotta tarvikkeet eivät pääse loppumaan, eivätkä ne vanhene.







bottom of page